Enio Jaço: Improving the Business Climate will Change the Image of Albania, Turning the Country into an Investment Hub

  (versioni shqip eshte me poshte) American Chamber of Commerce President Enio Jaço said today that the  creation of a business climate that offers legal guarantees and fair competition, without corruption and political crises, will change the image of Albania and turn the country into a regional hub for American and international investments. Jaço made […]

AmCham Albania Celebrates 20th Anniversary, Elects New Executive Structures through Electronic Voting

The American Chamber of Commerce in Albania held its 20th General Assembly Meeting on Oct. 15, marking the 20th anniversary of its establishment and electing its new executive structures through electronic voting. Finance and Economy Minister Anila Denaj, U.S. Ambassador Yuri Kim, AmCham members and representatives of American, international and Albanian businesses attended the meeting. […]

Zyrtarja e lartë e Dhomës Amerikanë të Tregtisë në Washington: Shqipëria, tërheqëse për investimet amerikane. Një klimë pro biznesit është e rëndësishme

Përfaqësuesja e Lartë e Dhomës së Tregtisë së SHBA në Washington, Marjorie Chorlins ka vlerësuar Shqipërinë, si treg tërheqës për investimet amerikane dhe, që vendi të thithë këto investime, klima e biznesit, transparenca dhe respektimi i shtetit ligjor kanë rëndësi të veçantë. Përmes një video mesazhi, me rastin e 20-vjetorit të Dhomës Amerikane në Shqipëri, […]

A new brand identity on the eve of the 20th anniversary

Dhoma Amerikane e Tregtisë ka kënaqësinë t’Ju prezantojë me Imazhin e ri të Identitetit të saj, në prag të 20 vjetorit të Themelimit të saj dhe përpara Asamblesë së Përgjithshme, e cila do mbahet në 15 Tetor. Imazhi i ri i AmCham simbolizon partneritetin midis SHBA dhe Shqipërisë, si dhe përfaqëson evoluimin e organizatës, në […]

AmCham Labor and Ethics Committee explains issues to members

Maternity leave and annual leave: What does the Labor Code mandate? The American Chamber of Commerce in Albania and its Labor and Ethics Committee organized a training session for AmCham members to explain how to best interpret the Labor Code when dealing with employees’ annual leave, maternity leave or adoption procedures — all of which […]

AmCham Member’s News – Philip Morris Albania (PMI)

PHILIP MORRIS ALBANIA (PMI) Philip Morris Albania donated materials and medical equipment for the state health system of the Infectious Diseases Hospital at the University Hospital Center “Mother Teresa”. The donated equipment is a contribution in support of the fight against COVID-19 and the simplification of the work of doctors in this hospital continuously. The […]

AmCham Member’s News – E.H.W.

E.H.W. E.H.W. ka përqafuar nismën e Bashkisë së Tiranës dhe të Qendrës Alert, duke kontribuar me 500 pako ushqime për familjet në vështirësi. E.H.W. ka bërë pjesë të programit të saj përgjegjësinë ndaj komuniteteve, duke dhënë kontributin e vet modest për ato familje që janë prekur më shumë nga COVID-19. Dhoma Amerikane është krenare për anëtarët e […]

AmCham Member’s News – TONA-ALB

TONA-ALB Kompania TONA-ALB ka dhënë ndihmën e vet në situatën e jashtëzakonshme të shkaktuar nga pandemia e COVID-19, duke mbështetur Kishën Ortodokse, por edhe organizata të shoqërisë civile në ndihmë të komunitetit rom dhe Grave të Dhunuara.  Nëpërmjet Kishës Ortodokse, kompania TONA-ALB, ka mundur të ndihmojë me ushqime qindra familje, të cilat janë asistuar jo vetëm […]

AmCham Member’s News – NOKIA

Nokia, një kompani ndërkombëtare që operon në Shqipëri prej disa vitesh, ka dhuruar fonde tek fondacioni “Fundjavë Ndryshe”. Nga ky donacion, si pjesë e përgjegjësisë sociale të korporatës së kompanisë, 40 për qind shkon për të lehtësuar sadopak problemet me të cilat shoqëria jonë po përballet, dhe 60 për qind për t’i ardhur në ndihmë […]