UFT 25 vjet në tregun shqiptar, një histori suksesi

Intervistë me z. Elton Çollaku, Administrator i Union Financiar Tiranë Union Financiar mbushi 25 vjet në tregun shqiptar të shërbimeve financiare. Cilat janë sukseset që mbushin historinë e saj dhe si ka evoluar biznesi juaj gjatë këtij çerek shekulli? Union Financiar Tiranë lindi në vitet e para të tranzicionit, si bashkëshoqërues i familjes shqiptare, në […]

AmCham dhe Facilization flasin për: Automatizim dhe digjitalizim të proçeseve të biznesit / AmCham and Facilization discuss Automation and digitization of business processes

AmCham dhe Facilization flasin për: Automatizim dhe digjitalizim të proçeseve të biznesit Dhoma Amerikane e Tregtisë në bashkëpunim me kompaninë Facilization i ka ofruar anëtarëve të komunitetit të saj workshop-in me temën “Automatizimi dhe Dixhitalizimi i marketingut, shitjeve dhe shërbimit ndaj klientit” Situata e pandemisë dhe orientimi i biznesit on line dhe digjitalizimi i proçeseve […]

Si një bankë amerikane u bë faktor në tregun shqiptar në vetëm 5 vjet

Abi, kur lindte një bankë Bankingu në konceptin e një banke boutique, që vendosi klientin në fokus dhe e mbështeti me optimizëm në vendimarrjet më të vështira, krijoi Bankën Amerikane të Investimeve     Mjafton një vizitë e shkurtër në zyrat qendrore të ABI Bank për të kuptuar se sa shumë është bërë në vetëm […]

Corporate SPA Packages for AmCham members

AmCham Magazine November 2020, nr. 99

Download AmCham Advantage Magazine, nr. 99

Workshopi “Bashkëpunimi në ekip, në mjedise virtuale” / “Teaming in a virtual environment” Workshop

  Workshop i Komitetit të Punës dhe Etikës Si të punosh virtualisht në ekip Kushtet e pandemisë dhe puna nga shtëpia, ka sjellë sfida të reja për ekipet. Të punosh virtualisht dhe të kesh eficencë nga bashkëpunimi në ekip, duket se të kërkon përvetësimin e disa teknikave të nevojshme. Pikërisht për këto teknika dhe forma […]

Enio Jaço: Improving the Business Climate will Change the Image of Albania, Turning the Country into an Investment Hub

  (versioni shqip eshte me poshte) American Chamber of Commerce President Enio Jaço said today that the  creation of a business climate that offers legal guarantees and fair competition, without corruption and political crises, will change the image of Albania and turn the country into a regional hub for American and international investments. Jaço made […]

AmCham Albania Celebrates 20th Anniversary, Elects New Executive Structures through Electronic Voting

The American Chamber of Commerce in Albania held its 20th General Assembly Meeting on Oct. 15, marking the 20th anniversary of its establishment and electing its new executive structures through electronic voting. Finance and Economy Minister Anila Denaj, U.S. Ambassador Yuri Kim, AmCham members and representatives of American, international and Albanian businesses attended the meeting. […]

Zyrtarja e lartë e Dhomës Amerikanë të Tregtisë në Washington: Shqipëria, tërheqëse për investimet amerikane. Një klimë pro biznesit është e rëndësishme

Përfaqësuesja e Lartë e Dhomës së Tregtisë së SHBA në Washington, Marjorie Chorlins ka vlerësuar Shqipërinë, si treg tërheqës për investimet amerikane dhe, që vendi të thithë këto investime, klima e biznesit, transparenca dhe respektimi i shtetit ligjor kanë rëndësi të veçantë. Përmes një video mesazhi, me rastin e 20-vjetorit të Dhomës Amerikane në Shqipëri, […]